Varför ska jag ta hjälp av en coach för att komma fram till vad jag vill?

Borde jag inte klara det på egen hand?

Ja, vad gör det egentligen för skillnad att ta hjälp av en coach och varför är det en värdefull investering? I det här blogginlägget delar jag fyra perspektiv på nyttan och värdet av coachning. 

Skräddarsytt – utgår från dig och dina behov

Coachningens grund ligger i att du får hjälp att hitta dina egna svar på vad du behöver och vad som behövs för att komma dit. En coach är helt och hållet fokuserad på dig, dina behov och dina förutsättningar. Coachning hjälper dig att förankra att det du gör verkligen är det du vill och inte vad någon annan förväntar sig. 

Metodiskt – underlättar stegen från tanke till handling

Du kan göra allt, men inte samtidigt. Tänk dig att du har en massa saker som snurrar i huvudet och du har svårt att komma igång och göra någonting. När en coach hjälper dig att hitta fram till vad du vill, vad du behöver göra för att nå dit och att sen verkligen få det gjort får du tydlighet i vad du ska göra och när. Det ger dig helt andra förutsättningar att agera för att nå dit mål.

Tidseffektivt – tar dig snabbare till ditt önskade läge

Coachning hjälper dig att minska tiden det tar att förflytta sig från där du är idag och där du vill vara. Förmodligen hittar du vägen framåt på egen hand så småningom men det kommer vara en krokigare väg och ta längre tid än om du får hjälp. Ju snabbare du börjar agera desto snabbare kan du skörda resultatet av ditt arbete och njuta av resultatet.

Hållbart – du blir en starkare version av dig själv

Tänk dig att du är ett träd. Du har en ståtlig krona och ett vackert bladverk som syns ovan jord, under jorden finns dina rötter, det som håller dig fast förankrad. Rötterna utvecklas med erfarenheter och upplevelser som vi reflekterar över och lär oss av. Coachning är ett utmärkt sätt att stärka dina rötter, rötter som gör att du står stadigare och tryggare i det som är viktigt för dig. I coachning lär du dig om dig själv, vad du kan bidra med och vilka förutsättningar du behöver för att vara ditt bästa jag. Den kunskapen har du glädje av i din nästa utmaning, och nästa och nästa….

Coachning passar i alla sammanhang där du har behov av att ta steg vidare. Kanske vet du vilka steg du vill ta och behöver hjälp att gå från tanke till handling? Kanske är slutmålet otydligt men nuläget inte ett alternativ? Som coacher är vi experter på att ställa frågor som hjälper dig till insikter som ger handlingskraft, mod och motivation att agera. 

Boka en tid hos någon av Wake me ups coacher så hjäper vi dig med stegen vidare!

Ta hand om dig!

🤍 Martina 

〰️〰️

👋🏻Jag heter Martina Törnell och är en av coacherna på Wake me up. Välkommen att följa mig på Instagram eller Facebook för tankar och tips om stort som smått som ger flow i vardagen – hemma, på jobbet eller i skolan.

〰️〰️