Smilla fick tips om Wake Me Up från sin mamma (läs intervjun med Caroline här) och tog beslutet att boka tid hos en av våra professionella coacher.

Vad var dina första tankar när din mamma berättade om möjligheten att boka samtal hos Wake Me Up?

Det är svårt att säga exakt vad jag kände vid det tillfället, eftersom det var för nästan 4 år sedan. Men vad jag kommer ihåg så var det inte uppenbart för mig att jag skulle boka tid eller skriva till Wake Me Up (WMU). Även om mamma hade förklarat vad det innebar väldigt bra, så var det ändå något som höll mig tillbaka. Att prata med en främmande person om mina problem var kanske något som höll mig tillbaka. Det stora problemet var nog också att jag inte riktigt visste hur jag skulle förklara, eller sätta fingret på vad mitt problem var.

Men jag spenderade ungefär en vecka till att fundera lite mer på vad jag ville säga. Vad som egentligen snurrade runt i huvudet. Jag tänkte ”vad är det värsta som kan hända?” och insåg att jag nog kommer må bättre av att få prata av mig, än att ha massa tankar som bara snurrar i huvudet.

Vad kände du inför ditt första samtal?

Jag var nog lite nervös. Det kändes lite konstigt att prata med en främmande person om mina problem och tankar. Men samtidigt så var jag nyfiken på vad det här samtalet skulle leda till, vilket gjorde mig mer öppen till att ta kontakt med WMU. Det gjorde också att upplevelsen av mitt första samtal var intressant och utvecklande. Nyfikenheten försvann inte och den växte nog mer genom samtalet.

Genom samtalet blev mina tankar blev tydligare. Ju mer jag pratade, desto tydligare blev min bild av vad jag ville med mitt liv. Det gjorde att jag kände mig lugnare och glad när jag lämnade samtalet. Både för att jag fått ett svar på vad mina tankar försökte berätta för mig, men också för de byggstenar jag fått för att inte fastna i samma situation. Några år senare bokade jag ett nytt samtal, det var skönt att veta att jag snabbt kunde få hjälp genom WMU. Det var en trygghet som jag var (och är) väldigt glad att ha.

Vad har hänt tack vare coachingen hos Wake Me Up?

Mitt första samtal handlade om att jag ville byta bana och börja plugga efter gymnasiet. Den stora frågan var vad jag skulle plugga, mer specifikt var i världen. Jag har alltid velat plugga utomlands men var lite orolig och stressad över om det verkligen var det rätta valet för mig.

Efter mitt första samtal så förstod jag vad jag ville och att jag hade svaren inom mig. Så några månader senare hade jag klarat av alla stegen till att söka en utbildning utomlands. Nu sitter jag i Sydkorea och har pluggat här i 3 år och ska ta examen förhoppningsvis nästa sommar, 2025.

Jag är så glad för den upplevelsen jag har fått och den person som jag har blivit. Även om vägen inte har varit lätt så har jag aldrig ångrat mig och är väldigt tacksam att jag hade det samtalet och att mamma hittade WMU.

Vad skulle du säga till dem som tvekar om de ska boka tid för coaching?

Jag kan definitivt förstå att boka tid för coaching kan kännas främmande eller att eventuella fördomar hindrar. Men jag skulle vilja säga att tänk på dig själv först och den hjälp du kan få.

Jag hade nog aldrigt vågat att ta mig till Sydkorea och hade ångrat det i resten av mitt liv om jag inte tagit chansen och skrivit meddelandet till WMU. Dessutom var det många som ifrågasatte mitt val och jag hade nog lyssnat på dem om jag inte haft samtalet där jag byggt ett förtroende för mina egna tankar och att de (jag) kan ha rätt.

Att inte lyssna på världen runt omkring mig och lita mer på magkänslan har jag fortfarande svårt med och jobbar på det dagligen. Men jag är också bara 23 och har mycket kvar att lära mig, vilket är något jag lärt mig under de samtal jag haft med WMU. Jag har haft 3 samtal och kommer nog ha fler i framtiden. Det är inget fel att få lite hjälp med allt som kan snurra runt i huvudet eller att bara ha någon att prata med som inte är vänner eller familj.

Jag har under dessa år lärt mig att familj och vänner är bra att ha, men de kan ofta lägga in sina egna tankar och känslor i samtalet – vilket kan göra att tankarna snurrar ännu mer. Så att boka ett samtal har många fördelar, jag har bara nämnt ett fåtal, men det finns så många fler. Så tveka inte att skicka ett meddelande eller att boka en tid. Det kommer nyttja dig så mycket mer än du tror, vilket jag alltid har sagt till mina vänner när jag rekommenderar coaching hos WMU.

WMU appen
WMU-appen

Hos Wake Me Up kan du som är 16-25 år boka gratis professionell coaching. För att ta kontakt med våra coacher laddar du ner vår app. Därigenom kan du boka tid direkt eller skicka ett meddelande med dina funderingar, så kommer en coach plocka upp det och boka tid med dig.

Appen finns att ladda ner i App Store och Google Play.